Mijn studie en manier van werken

Opleiding en ervaring

Mijn naam is Yulia en ik ben een van oorsprong Russische psychologe. In mijn geboorteland heb ik de Master Ontwikkelingspsychologie afgerond. Na het behalen van mijn diploma ben ik naar Nederland verhuisd. Hier ging ik aan de slag als ontwikkelingsgerichte psychologe en persoonlijk begeleidster bij een aantal grote zorginstellingen. Ook deed ik ervaring op in de psychiatrie en in de zorg voor verstandelijk gehandicapten. De ervaring die ik heb opgedaan stelt me in staat om met verschillende doelgroepen te werken.

Gestalt Gezinstherapie

In 2015 heb ik de Voortgezette Opleiding Ervaringsgerichte Psychosociale Hulpverlening en Gestalt Gezinstherapie (EPH/GGT) bij Kempler Instituut Nederland (KIN) afgerond. Dit betekent dat ik niet alleen praktisch kan werken –gericht op het hier-en-nu- maar ook therapie kan geven. Dat doe ik op basis van mijn inzicht in de onderliggende problematiek en psychodynamiek. Wat ik uit deze opleiding heb meegenomen is dat klachten zich kunnen herhalen, maar dat geen mens hetzelfde is. De persoonlijke situatie en het karakter van de cliënt spelen een belangrijke rol in het herstelproces. Een individueel behandeltraject is dus de enige weg naar een duurzame oplossing.

Praktijk in Gelderland

Tegenwoordig heb ik in mijn eigen praktijk in Gelderland en help ik cliënten uit alle lagen van de samenleving. Afhankelijk van de hulpvraag gebruik ik een combinatie van verschillende therapeutische methoden, waarbij oplossingsgerichte gespreksvoering de basis vormt. Als psychosociaal therapeut specialiseer ik mij in culturele verschillen en help ik mensen met het vergaren van zelfinzicht. Samen vinden we hierin de juiste weg. Ben jij op zoek naar een psycholoog in Lienden, gevestigd in de natuur van de Betuwe? Dan hoor ik graag van je.