Mijn werkwijze

Omdat iedere klacht anders is, moet ook mijn werkwijze anders zijn. Dat besef ik me maar al te goed. Ik maak gebruik van oplossingsgerichte gespreksvoering, waarin ik samen met de cliënt tot de essentie probeer te komen. Ik herken delen van de klacht uit mijn opleiding en uit eerdere consulten, maar laat daar vervolgens jouw persoonlijke situatie op los. Iedere behandeling is dus maatwerk en volledig gericht op de cliënt.

Ik ben ervan overtuigd dat psychische klachten te maken hebben met het verlies van verbinding. Verbinding met jezelf en je emoties, maar ook verbinding met anderen. Dat zal in de gesprekken dus regelmatig terugkomen. Wanneer je op een gezonde manier contact kunt leggen, is het mogelijk om concrete doelen te stellen. Soms is het spannend om zo diep in jezelf te graven. Je krijgt te maken met gevoelens die je misschien liever wegstopt. Deze gevoelens zijn echter zeer waardevol, omdat je daardoor leert zien wat jouw drijfveren zijn.

Inhoud van de gesprekken

De gesprekken richten zich op problemen waar jij tegenaan loopt. Het kan daarbij gaan om individuele gesprekken, als om relatietherapie. De psycholoog dient als klankbord om je in dit proces te begeleiden. Door te praten over je persoonlijke situatie, ontstaat bewustwording over de effecten van het eigen gedrag.

Tijdens de sessies word je gewezen op beperkingen, of valkuilen. Soms is dat lastig, maar een verschil in opvatting is nooit persoonlijk. Ik ben zachtaardig, maar probeer wel door te dringen tot de kern. Na een aantal ontmoetingen ben je in staat om je eigen behoeften te herkennen en te accepteren. Je kunt je eigen kwaliteiten dan optimaal benutten.

Het resultaat

Het resultaat van de sessies is voor iedereen anders. Voor de een levert het aanpakken van problemen veel energie op, terwijl de ander een groei doormaakt in de persoonlijke ontwikkeling. Ook zul je merken dat je minder stress ervaart, wat  goed is voor lichaam en geest. Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen? Neem contact met me op, dan plannen we een intakegesprek.